Facebook
Ahol a gyógyulás kezdődik...

Dr. Paput László Ph.D

dr-paput-laszlo-phd
Dr. Paput László Ph.D Fül-orr-gégész szakorvos
Üzenet küldése

Dr. Paput László Ph.D főorvos, fül - orr - gégész és audiológus szakorvos

Milyen panasszal fordulhatnak hozzá?

Teljes körű fül - orr- gége területet érintő panaszokkal, ezen szerveket érintő daganatos elváltozásokkal, esztétikai problémákkal. A főorvos úrnak a fej és nyaksebészet, valamint a horkolás terápia a specialitása.

Rendelési idő:

Keddenként: 17 órától 19 óráig

Bejelentkezés:

Telefonszámaink: + 36 880-6900 és +36 30 635-3550

Email: info@medcity.hu

„ Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs semmi csodálatosabb” – eme Szophoklészi gondolat mentén élem én is az életem és ez vezetett az orvosi pálya felé is.

1987-ben Cum laude eredménnyel végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, általános orvostudományi szakán. Az Országos Onkológiai Intézet Fej - Nyaksebészeti Tanszékén fül - orr - gégészeti, fej - nyaksebészeti gyakornok voltam, majd a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban sajátítottam el az általános fül - orr - gégészeti rutint, a vizsgáló módszereket, a műtéti technikákat és gyakorlatot szereztem a nyálmirigyek és az arcidegsebészet területén.

1991-ben fül - orr - gégegyógyászati szakvizsgát tettem. Összességében azt mondom, nem én választottam ezt a szakirányt, az választott engem.

1994 - 1995-ben a Péterffy Sándor Kórház, Szövetség utcai Plasztikai Sebészeti Osztályán töltöttem plasztikai sebészeti gyakorlatomat. Rutint szereztem a plasztikai - esztétikai és helyreállító sebészetben, amelyet többek között az onkológiai betegek műtéti terápiájában, a parotis sebészetben, a fej - nyaki traumatológiai ellátásban kamatoztattam. Kidolgoztam a parotis műtéteket követő kontúr defektusok elhárítására az irha lebeny szabad átültetését, majd hazánkban elsőként az úgynevezett SMAS face-lift rekonstrukciót alkalmaztam a mind tökéletesebb esztétikai végeredmény elérése céljából.

1995 és 2000. június 30-a között a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Fül - Orr - Gége Osztályának osztályvezető főorvosa voltam.

Ezt követően a MÁV Kórház és Rendelőintézet Fül -  Orr - Gége Osztályának főorvosi feladatait láttam el. A hagyományos fül - orr - gégészeti műtétek mellett bevezettem a fej - nyaksebészet, rekonstrukciós és esztétikai plasztikai sebészet, az endoszkópos mellüreg sebészet kornak megfelelő műtéti eljárásait. Kibővítettem a fej - nyaki onkológiai betegek műtéti ellátását, részben a funkciómegtartó gége és garatsebészettel, részben a rekonstrukciók széles sprektumával. Kötelezővé tettem az onkológiai gondozást.

Az országban elsők között bevezettem az újszülöttkori objektív hallásvizsgálatot, a veleszületett halláskárosodások mielőbbi kiszűrése céljából.

Többször jártam külföldön tanulmányi gyakorlaton, többek között az Egyesült Államokban. Az ott szerzett tudást itthoni munkám során hasznosítom.

2003-ban audiológia szakvizsgát tettem. 2013 óta látom el a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Fül - Orr- Gége és Fejnyaksebészeti Osztály osztály osztályvezetői feladatait.

Szabadidőmben legszívesebben sportolok, télen a síelés, nyáron a vitorlázás áll hozzám legközelebb.”


Ugrás a lap tetejére